Facebook Twitter Google+

I Hrvatska prati svjetske trendove kontaktnih leća

I Hrvatska prati svjetske trendove kontaktnih leća

Kako bi korisnici kontaktnih leća bili zadovoljniji, svjetski proizvođači kontaktnih leća, otopina i kapi za oči trude se proizvesti što bolji proizvod. U zadnje vrijeme na našem tržištu predstavljeno je mnogu novih zanimljivih proizvoda: Complete Revita lens, Opti Free Replenish, 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism, Purevision 2 HD, BioTrue, Systane Balance i jedine dnevne kontaktne leće u boji Freshlook 1-day.

Abbot tim, proizvođač Complete otopine, surađivao je sa svjetski poznatim stručnjacima kako bi za korisnike stvorio sigurniju višenamjensku otopinu. Rezultat je vrlo učinkovita Complete RevitaLens otopina koja omogućuje veću sigurnost, jaču dezinfekcijsku moć (osigurava snažnu antimikrobnu učinkovitost širokog spektra), nisku učestalost obojenja rožnice, bolju podnošljivost, vlažnost kontaktnih leća te bolju udobnost. Complete RevitaLens formula sastavljena je od dva dezinfekcijska sredstva (Polyquaternium-1 i Alexidine) koja su vrlo učinkovita na obje forme akantamebe.


Alcon je predstavio dugo očekivanu Opti Free RepleniSH višenamjensku otopinu za njegu svih vrsta mekih kontaktnih leća i Systane Balance kapi (umjetne suze). Opti-Free RepleniSH za razliku od poznatog Opti-Free Express-a sadrži inovativni sustav ovlaživanja TearGlyde i dvostruki dezinfekcijski sustav. TearGlyde sustav ovlažavanja povećava sposobnost vezanja vode i zadržavanja vlažnosti silikon hidrogelne i hidrogelne kontaktne leće i do 14 sati, osigurava vlažnu površinu kontaktne leće i povećanje udobnosti nositelju kontaktnih leća. Sytane Balance kapi (umjetne suze) posebno su namjenjene za bolesnike sa suhim okom s poremečajem lučenja Meibomovih žlijezda (MDG), jedinstvene su jer koriste LipiTech sustav za povećanje i stabilizaciju lipidnog sloja suznog filma.Johnson & Johnson predstavio je 1-Day Acuvue Moist for Astigmatism, nove dnevne kontaktne leće proizvedene dvijema jedinstvenim patentiranim tehnologijama Johnson & Johnson proizvođača (ASD i Lacrom tehologija). Namijenjene su korekciji astigmatizma. Idealne su za sportaše i korisnike koji povremene žele nositi kontaktne leće.


Proizvođač Ciba Vision proizveo je Freshlook One-Day kontaktne lećeu boji. Freshlook one-day kontaktne leće u boji omogućuju svakodnevnu promjenu boje očiju, usklađenu s raspoloženjem i stilom (blue,green, pure hazel,grey), dostupne su s dioptrijom i bez dioptrije.Bausch & Lomb
predstavio BioTrue višenamjensku otopinu za meke kontaktne leće nadahnuta biologijom oka i novu, treću generaciju silikon hidrogelnih kontaktnih leća Purevision 2 HD. Formula BioTrue otopine sadrži tri bio-nadahnute inovacije: pH vrijednost, Hialuron i proteini. BioTrue otopina ima dvostruki sustav dezinfekcije. Ovlaživač BioTrue otopine Hialuron zadržava se na lećama i do 20 sati. Purevision 2 HD su meke, silikon hidrogelne kontaktne leće s optikom visoke razlučivosti. Posebno su dizajnirane za smanjenje blještavila kako bi pružale oštar, jasan vidi i pri slabijem osvjetljenju. Purevision 2 HD kontaktne leće u grupi su najtanjih kontaktne leće na tržištu.

Na našem je tržištu predstavljeno puno novih proizvoda, a za sljedeću je godinu najavljeno još novih proizvoda o kojima ću više u drugom članku. Savjetujete se sa svojim kontaktologom o najboljem izboru kontaktnih leća, otopina i kapi za vas i vaš stil života.

Najavljeni proizvodi za sljedeću godinu: Air Optix Night&Day Aqua, Biofinity Toric, Acuvue Oasys for Presbyopia i još puno toga.

Također proizvodi Focus monthly i Precision UV sljedeće godine neće više biti dostupni, stoga, ukoliko ih koristite, savjetujete se sa svojim kontaktologom (optometrista/oftalmologa) o promjeni kontaktnih leća.

Autor:
bc. Livio Svržnjak, optometrist


11.12.2011. 11:23

Komentari

Nives 04.01.2012. 15:06

Hoće doći kod nas Purevision 2HD za astigmatizam?

Livio 07.01.2012. 16:24

Na nekim tržištima je već dostupan (PureVision 2HD For Astigmatism). U Hrvatsku uvijek stignu s mailm zakašnjenjem. Tako će biti u sa PureVision 2HD For Astigmatism.

Komentiranje nije dozvoljeno.