Facebook Twitter Google+

Najava 36. kongres kontaktologa u Birminghamu, BCLA

Najava 36. kongres kontaktologa u Birminghamu, BCLA

U razdoblju od 24. do 27. Svibnja 2012. godine u Birminghamu će se održati 36. svjetski kongres kontaktologa. Svake godine prisustvuje preko 1000 oftalmologa i optometrist iz više od 40 različitih država sa svih kontinenata svijeta što odražava važnost kongresa koje svake godine organizora BCLA (British Contact Lena Asociation).

Kongres se provodi u u tri različite cjeline: praktični i teoretski dio te izložbeni sajam. Posebnost kongrea je što se sudionici mogu prijaviti u radne skupine gdje se provodi praktični dio, usavršava i uči određeni način rada.Također svake se večeri organizira druženje sudionika kongresa (oftalmologa i optometrista) koje sponzoriraju proizvođači kontaktnih leća i otopina ili proizvođači medicinske opreme, kako bi se sudionici kongresa zabavili te bolje upoznali i izmjenili iskustva.

Svake godine vodeći proizvođači predstave nove proizvode tako da će nas i ove godine iznenaditi s novim poboljšanim proizvodima. Ovogodišnji program predavanja može se vidjeti ovdje

Kako bi izlagači bili interesantniji i privuklili delegate koji će prisustvovati kongresu, u stankama između izlaganja stručnih predavanja organiziraju razne domjenke tijekom kojeg se dijeli reklamni materijal. Također organiziraju reklamna prezentacijska predavanja na kojima svatko od prisutnih može raditi s prezenitrajučim proizvodom.


Svakako je kongres BCLA-a (Britanske kontaktološke organizacije) jedan od najjačih kongresa na području kontaktologije te bi svakom kontaktologu (oftalmologu/ optometrisu) bilo interesantno vidjeti što se događa u svijetu na tom području.Na web stranici BCLA može se vidjeti sve o budućem programu kongresa, datumu održavanja, iznosu kortizacije, mogućnosti prijave za praktični rad. Na stranicama BCLA društva se mogu vidjeti posteri (kratke prezentacije i zaključi prijašnjih stručnih prezentacija) gdje se možemo podsjetiti i naći razne informacije sa stručnih predavanja. Svakako bi bilo dobro naglasiti da se može ušparati ukoliko se registrira za kongres ranije te da se može učlaniti u BLCA-a organizaciju te onda uživati u određenim povlasticama kao što su manja kortizacija, pristup teksu iznešenih predavanju, on line stručnim časopisima i dr.
Autor:
optometrist, Bc. Livio Svržnjak


05.04.2012. 09:00

Komentari

Komentiranje nije dozvoljeno.