Facebook Twitter Google+

Što je novo na tržištu?

Što je novo na tržištu?

Kako se tržište kontaktnih leća i otopina za njegu širi tako svaki dan imamo sve više proizvoda na izbor. Malo detalja o tome kako biste se lakše snašli.

Cooper Vision predstavio je dugo očekivanu Biofinity Toric kontaktnu leću za korekciju astigmatizma. Biofinity Toric je jedina mjesečna torična kontaktna leća najnovije treće generacije silikon hidrogelnih materijala. Jedinstvena Aquaform tehnologija stvara silikon-hidrogelnu kontaktnu leću s prirodnim vlaženjem.

Ciba Vision popunio je svoju Aqua obitelj te je lansirao novu Air Optix Night&Day Aqua kontaktnu leću. Nove Air Optix Night & Day Aqua kontaktne leće preporučuju se korisnicima koji preferiraju koristiti kontaktne leće tijekom cijelog dana. Air Optix Night & Day Aqua su mjesečne, silikon hidrogelne kontaktne leće čiji nam dizajn omogućuje kontinuirano nošenje do 30 noći. Najveća promjena u odnosu na predthodni Air optix Night&Day je Aqua sustav ovlaživanja koji pridonosi većoj udobnost prilikom nošenja, a nakupljanje depozita na površini leće je smanjeno, čime dobivamo jasniju sliku.


Ove godine već su stigle dvije nove otopine Complete Revita Lens i Opti Free Replensish, a prije nekoliko tjedana lansirane su i Wohlk otopine. Kako biste pronašli otopinu koja vam najviše odgovara, usporedite otopine za njegu.


Na tržištu su se pojavili potpuno novi proizvođači kontaktnih leća, to su Zeiss i Wolhk. Cijeli asortiman i karakteristike Zeiss i Wohlk kontaktnih leća možete vidjeti u posebnim člancima. Htio bih skrenuti pažnju na sportske kontaktne leće kakvih još nije bilo na našem tržištu, a to su Wohlk Sport Contrast kontaktne leće namijenjene sportašima, filtriraju boje te time dobivamo bolji kontrast i bolju percepciju.

Mala napomena: počinju godišnji odmori, kreće se na more, kupanje, izlete :))) Htio bih samo podsjetiti da se ne smijete kupati s kontaktnim lećama bez zaštitnih naočala, tj. da se preporučuje, ukoliko se kupate, koristiti dnevne kontaktne leće i plivačke naočale da vam leća ne bi ispala prilikom ronjenja i da se ne izazove upalu oka. More, rijeke i jezera sadrže neke oku štetne mikroorganizme, poput Acanthamoebe. Infekcija Acanthamoebom vrlo je rijetka, ali kada se dogodi, najčešće dovede do gubitka rožnice. Kako biste to izbjegli, kupajte se sigurno, pridržavajući se uputa dobivenih od oftalmologa, optometrista ili proizvođača kontaktnih leća (dnevne leće i maska).

Najavljeni proizvodi: Acuvue Oasys for Presbyopia , Purevision 2HD toric, Avaria i Avaria toric,


Autor:
optometrist, bc. Livio Svržnjak


30.05.2012. 07:21

Komentari

Nika 13.06.2012. 14:18

Gdje se mogu nabaviti Air Optix Night day aqua probne leće?

Livio 18.06.2012. 10:19

Popis optika gdje možete nabaviti Air Optix Night day aqua može se vidjeti na ovom linku http://kontaktne-lece.net/optika-lece/ zavisi od grada.

Nikolina 02.07.2012. 07:38

A kada će doći ta nova leća Avaira?

Mario 02.07.2012. 23:04

U Hrvatskoj navodno više nigdje nije moguće kupiti leće za astigmatizam s bazom BC 8.9. Do sad sam koristio Focus Monthly Visitint od Ciba Vision koje se navodno više ne proizvode.
Dali je igdje u Hrvatskoj moguće nabaviti neku zamjenu za te, npr PureVision 2 HD koje imaju bazu 8.9 ili bilo koje druge s tom bazom?

Livio 03.07.2012. 14:46

Avaira kontaktne leće bi trebale doći pred kraj godine.

Livio 03.07.2012. 14:57

Već duže vrijeme Focus toric nije dostupan za Hrvatsko tržište. Sličnu bazu ima proclear toric 8.8 http://www.kontaktne-lece.eu/kontaktne-lece/cooper-vision-proclear-toric/ i Purevision 2HD Toric koji ima bazu u 8.9. To je sve koliko ja znam. Nije bitna samo baza, ima i drugih parametara koji su bitni. Najbitnije je kako vam leća stoji u oku. Moguće je da vam neće druge leće s tom bazom odgovarati, jer su sve sada od silikon-hidrogelnog materijala a Focus toric je bila hidrogelna leća. Najbolje bi bilo da napravite pregled kako bi se vidjelo koja vam leća odgovara.

Mario 04.07.2012. 14:07

Puno hvala na odgovoru. Zvao sam jednu optiku za koju sam mislio da mogu Purevision 2HD nabaviti ali oni se čude i kažu da ta ne postoji i da sam ja to nešto pogrešno vidio. Uglavnom ne mogu nabaviti tu leću jer kao ne postoji.
Otići ću na pregled idući tjedan pa ćemo vidjeti što dalje.

Livio 05.07.2012. 16:23

Još na Hr tržištu nije stigao i nemam nekih informacija da bi trebao stići. U EU je Purevision 2 HD astigmatism je izašao prije nekih 6-10 mjeseci. Tako da je moja pretpostavka da bi mogao doći na tržište pred kraj ove godine ili početkom druge. Ako ne uspijete nabaviti javite mi se pa ću vam ja probati nabaviti.

Mario 07.07.2012. 16:18

Probao sam koristiti zamjensku leću Air Optix Aqua koju Ciba Vision preporuča svima koji su nosili Focus Monthly Visitint, s tom da je ova s bazom 8.7 i kako je bilo za očekivati nije mi odgovarala. Vezano za Purevision 2 HD u Opto-centru su mi rekli da ju ne mogu dobaviti. Sad čekam idući tjedan da mi se jave iz Kraljevića dali ju oni mogu dobaviti. Ako ne onda ću je kupiti u Njemačkoj.
Imam jedno pitanje. Koliko sam primijetio u Njemačkim optikama sve torične leće uz podatak o jačini dioptrije (Sphere), bazu (BC), osi (Axis) traže i podatak CYLINDER koji ima vrijednosti do -0,75, -1,12, -1,75 te -2,25
Ja taj podatak nigdje nemam na svojim lećama.
Na mojim kutijicama od leća pišu sljedeći parametri:
BC
DIA
PWR
CYL
AXIS

S tim da na mojoj kutijici CYL označava dioptriju dok kod njih taj podatak o dioptriji označava SPHERE.
Dali ja ovaj podatak trebam tražiti od našeg liječnika na pregledu ili?

Livio 16.07.2012. 17:11

Pwr je isto što i sphere.Koliko mogu zaključiti iz vaše poruke tu vam je najvjerovatnije 0.00 pa vas to zbunjuje. CYL označava astigmatizam.

Komentiranje nije dozvoljeno.