Facebook Twitter Google+
Eye Vital

Eye Vital

Rad za računalom, gledanje televizije i vožnja automobilom noću izrazito iscrpljuju oči. Za metabolizam očiju posebno su zahtjevne i situacije u kojima su oči izložene suhom zraku, manjku sna, ali i alkoholu i pušenju. Za zdravlje očiju i očuvanje vida važni su mnogi čimbenici, a među njima se ističe dobra opskrba hranjivim tvarima.

Žuta pjega (macula lutea) je malo, ograničeno područje u stražnjem dijelu mrežnice, u kojem se nalazi visoka koncentracija žutog pigmenta, ponajprije luteina. Zbog velike osjetljivosti, osigurava oštrinu vida, posebno za sitne detalje i obrise.

Makula je izložena snažnom djelovanju svjetla, pri čemu plavi dio spektra uzrokuje oštećenja. Osim svjetla, ubrzanoj degeneraciji makule pridonose i pušenje, prekomjerno uzimanje alkohola, povišen krvni tlak, povišena razina kolesterola u krvi itd. Degenerativne promjene makule osobito pogađaju žene poslije pedesete godine života i starije osobe.

U smanjenje rizika od makularne degeneracije odlične rezultate pokazalo je uzimanje dopunske količine luteina i zeaksantina. Doppelherz® kapsule Eye Vital opskrbljuju metabolizam oka osobito važnim sastojcima, s obzirom na to da sadrže 800 µg vitamina A, 250 mg vitamina C i 36 mg vitamina E, u kombinaciji s 2,5 mg cinka plus 6 mg luteina i 300 µg zeaksantina.


Doppelherz® kapsule Eye Vital

  • vitamin A (800 µg) - uključen je u proces vida i kao integralni sastojak vidnog purpura pomaže očima u prilagodbi na promjene koje nastaju prelaskom iz mraka u svjetlost
  • vitamini C (250 mg) i E (36 mg) - štite oči od štetnih učinaka sunčeve svjetlosti, a važni su i za očuvanje i funkcionalnu sposobnost leće
  • cink (2,5 mg) - regulira aktivnost više od 200 enzima uključenih u gotovo sve važne stanične reakcije. Kao njihov integralni sastojak, ovaj element u tragovima sudjeluje, primjerice, u iskorištavanju vitamina A u procesu vida.
  • lutein i zeaksantin pripadaju skupini karotenoida. Lutein (6 mg) i zeaksantin (300 µg), s ostalim hranjivim tvarima, štite mrežnicu i cijelo oko od negativnih vanjskih utjecaja. Lutein pruža potporu oku i funkciji vida.

DNEVNA DOZA

  • 6 mg luteina, 300 µg zeaksantina, 800 µg vitamina A, 250 mg vitamina C, 36 mg vitamina E, 2,5 mg cinka.

PREPORUČUJE SE

  • Uzimanje 1 kapsule dnevno uz jelo s puno tekućine. Ne žvakati.
  • Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu!
  • Dodaci jelu ne bi se trebali koristiti kao zamjena za uravnoteženu prehranu.

NAPOMENA O ROKU VALJANOSTI I SKLADIŠTENJU

  • Proizvod se ne smije koristiti nakon isteka roka valjanosti koji je naveden na ambalaži.
  • Preparat držati izvan dohvata djece i čuvati na temperaturi iznad 25°C.

Autor: Oktal Pharma26.04.2012. 14:51

Komentari

Komentiranje nije dozvoljeno.