Facebook Twitter Google+

Zašto odabrati jednodnevne kontaktne leće?

Zašto odabrati jednodnevne kontaktne leće?

Pored tolikog izbora dostupnih kontaktnih leća - dnevnih, dvotjednih, mjesečnih i drugih nekada je teško znati koje su najbolje za Vaše oči i koje su prednosti različitih vremenskih izmjena. Zato zapamatite da ćete najbolje rješenje naći u suradnji s Vašim specijalistom za kontaktne leće.
'Kada specijaliste za kontaktne leće upitate koje su najsigurnije kontaktne leće za oči, uvijek će Vam reći dnevne. Kada ih pitate koje su leće najpraktičnije za uporabu, odgovor je dnevne. Kada upitate koje su leće najudobnije, odgovor je opet dnevne.!' - Optometry Times


TOP 3 PREDNOSTI KONTAKTNIH LEĆA:


1 | ZDRAVLJE OČIJUPrema istraživanjima u SAD-u i Kanadi, 82% od 1000 odraslih ispitanika potvrdilo je da prekorače vremenski period dozvoljenog nošenja kontaktnih leća, a više od polovice ih čak prespava s kontaktnim lećama u očima. Iz istog istraživanja proizlazi zaključak da zbog nepropisnog nošenje leća nosioci ugrožavaju zdravlje očiju. Na primjer, kapljice vode koje dođu u doticaj s kontaktnim lećama ( sa ruba umivaonika, iz bazena, iz tuša...) u sebi mogu sadržavati bakteriju Acanthomoebu, a prašina i ostale nečistoće mogu se nakupljati na leći i stvarati opasan talog na kontaktnim lećama.
Upravo zbog činjenice što se dnevne kontaktne leće svakog dana na oko stavljaju direktno iz sterilnog pakiranja one su najčišće i najsigurnije moguće rješenje za korisnike kontaktnih leća.
'Najsigurniji tip kontaktih leća su jednodnevne kontatkne leće jer je uz njih rizik od infekcije oka najmanji jer se mijenju na dnevnoj bazi.' -Bobby Quereshi (London Eye Hospital)


2 | PRAKTIČNOSTDnevne kontaktne leće dolaze u malom pakiranju koje je napunjeno vlastitom otopinom zbog čega nije potrebno dodatno čišćenje. Sa sobom uvijek možete uzeti novi svježi par leća i oslobođeni ste pritiska od kupovanja i korištenja otopina i spremnika za kontakne leće, na kojima se isto uz nešto nepažnje mogu nakupiti bakterije i povećati rizik od infekcije.
Dnevne kontaktne leće izrazito su pogodne u sportskim uvjetima koji mogu povećati rizik od infekcije oka ( vodeni sportovi, pijesak i prašina, blato...), a isto tako predstavljaju olakšanje zbog toga što za razliku od dioptrijskog okvira ne sputavaju u izvođenju sportova ( vidno polje, kaciga, zaštitne naočale...)


3 | UDOBNOSTNakupine alergena kao što su prašina i pelud, ali i nakupine prljavštine i drugih čestica mogu biti iritirajuće i uzrokovati neudobnost. Detaljno čišćenje obiju kontaknih leća i spremnika obavezno je korisnicima dvotjednih i mjesečnih kontaktnih leća, dok korisnici dnevnih konktnih leća uživaju u novom svježem paru svaki dan bez nakupina i zamućenja.
Korisnici dvotjednih i mjesečnih leća, osim što u suradnji sa specijalistom moraju odabarti prave leće za sebe, isto tako moraju naći i pravu otopinu koja odgovara njihovom tipu oka.
'Kemijski sastav očiju nekih korisnika ne dozvoljava potpuno čiščenje od proteina i lipida s kontaktne leće, unatoč čišćenju s perkoksidnim otopinama stoga se nakupljanje taloga nastavalja iz čega proizlazi neudobnost nošenja. Dnevnim lećama lakše je baratati i modalitet im je zdraviji, zbog čega ih preporučam svim našim klijentima.'- Claudia Rojas, optičarkinja


Upamtite da bez obzira koja Vam vrsta leća najviše odgovora uvijek je potrebno pridržavati se pravilnih uputa za održavanje kontatknih leća!TOP BRENDOVI JEDNODNEVNIH KONTAKTNIH LEĆA:


DAILIES AquaComfort Plus ima efekt ovlaživanja koji se oslobađa pri svakom treptaju (dnevno trepnemo oko 14-15 tićua puta) te ovlažuje kontaktnu leću i površinu kontaktne leće cijeli dan.

Dailies Total 1 su dnevne silikon hidrogelne kontaktne leće s novim tretmanom površine koja omogućuje veću udobnosti prilikom nošenja.

1-Day Acuvue TruEye su prve silikon hidrogelne jednodnevne kontaktne leće na svijetu izrađene Hydraclear 1 tehnologijom. Patentirana Hydraclear 1 tehnologija posebno je napravljena za materijal koji je za jednokratnu upotrebu i sadrži veliku količinu ovlaživača.

1-day Acuvue Moist su hidrogelne jednodnevne kontaktne leće izrađene patentiranom Lacreon tehnologijom kompanije Johnson &Johnson.

Bausch & Lomb Soflens Daily Disposable kontaktne leće proizvođača Bausch Lomb prve su jednodnevne, hidrogelne kontaktne leće dizajnirane kako bi ispravile pogreške sfernih aberacija („High Difininition“ tehnologija) i pružale cijelodnevnu udobnost („ComfortMoist“ tehnologija).

Miru 1day Menicon su jednodnevne kontaktne leće čiji je materijal inspiriran prirodom.
Miru 1day Menicon dolaze u novom dizajnu pakranja - Menicon Flat Pack koji je posebno kreiran kako bi se smanjila kontaminacija unutrašnje strane leće (okrenute prema rožnici).


22.02.2017. 09:06

Komentari

Komentiranje nije dozvoljeno.